{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Mythes ontkracht: Waarom reizen door Mexico niet zo gevaarlijk is als je denkt

Bhargava Marripati 7LDBKPWAHJ4 Unsplash

Laat de “horrorverhalen” je niet bang maken, Mexico is een geweldige plek!

Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan reizen naar Mexico? Velen denken meteen aan criminaliteit, onveiligheid en gezondheidsrisico’s. Door deze angsten worden de levendige cultuur, mooie landschappen en gastvrijheid van Mexico soms vergeten. Er wordt vaak slecht gepraat over Mexico, eigenlijk is het een fantastische bestemming die zoveel te bieden heeft. De waarheid is: Met de juiste voorbereiding en voorkennis is reizen door Mexico helemaal niet zo gevaarlijk als zou denken. Laten we een aantal mythes ontkrachten en aantonen waarom Mexico bovenaan je bucket list zou moeten staan.

Adobestock 282075859 Oaxaca
Zwemmen in Cenotes of duiken aan de Pacific Coast – waarom niet allebei?!
Er zijn zoveel geweldige dingen te doen en te zien in Mexico! Stel je voor: eeuwenoude Maya ruïnes verkennen, duiken in kristalheldere cenotes, surfen aan de Pacific Coast en genieten van heerlijke street food. Of je nu wil hiken door weelderige jungles, wil chillen op ongerepte stranden, of meedoen aan levendige lokale festivals, in Mexico kan het allemaal! We hebben een hele hoop toffe tours en activiteiten opgesomdzodat jij alles uit je tijd in Mexico kan halen. Jouw onvergetelijk Mexicaans avontuur ligt net om de hoek!
Ontdek onze favoriete activiteiten in Mexico

Mythe 1: In Mexico is het moeilijk om criminaliteit en geweld te vermijden

Als Mexico in het nieuws komt, gaat het meestal over geweld en criminaliteit. Dat kan de indruk opwekken dat het hele land gevaarlijk is. Nochtans is het zo dat misdaadcijfers enorm variëren doorheen Mexico, en veel gebieden zijn zelfs heel veilig voor toeristen. Populaire bestemmingen zoals Cancun, Playa del Carmen en Los Cabos hebben lage misdaadcijfers en worden zwaar bewaakt door de lokale autoriteiten om ervoor te zorgen dat toeristen veilig zijn.

Mythe 2: Reizigers zijn vaak het doelwit

Nog een veelvoorkomende mythe is dat reizigers in Mexico vaak het doelwit worden van criminaliteit. In realiteit zijn reizigers over het algemeen geen doelwit – ze worden zelfs warm verwelkomd door de locals. Reizigers zijn vaak enkel betrokken bij kleine misdaden zoals zakkenrollen. Maar dat kan overal ter wereld gebeuren in elk druk gebied. Om veilig te blijven vermijd je best de sketchy gebieden en riskant gedrag zoals ’s nachts alleen over straat lopen, en maak je gebruik van betrouwbare vervoersmiddelen. Bovendien is de lokale bevolking in toeristische gebieden vaak erg beschermend over bezoekers en altijd bereid te helpen als je aanwijzingen of advies nodig hebt. Door je bewust te zijn van je omgeving en de basisveiligheidstips te volgen, kun je zonder zorgen genieten van je reis naar Mexico.

Drukke straat met veel mensen en een politieauto in Baja California in Mexico

Mythe 3: De gezondheidsrisico’s zijn hoog

Mensen die Mexico willen bezoeken maken zich vaak zorgen over hun gezondheid, bijvoorbeeld over ziektes in het water en voedselveiligheid. Maar deze risico’s zijn beheersbaar met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen. Zo is het bijvoorbeeld aangeraden om enkel fleswater of gezuiverd water te drinken en ijsblokjes te vermijden – tenzij je weet dat ze van gezuiverd water gemaakt zijn. Als het op eten aankomt, eet je best alleen in erkende restaurants en street food-kraampjes die er schoon en druk uitzien. Gelukkig maakt online zoeken dat een stuk makkelijker. Check zeker ook of je de aanbevolen vaccinaties hebt voordat je op reis vertrekt. Als je op reis merkt dat je ze toch nog nodig hebt, is de kwaliteit van de medische zorg in grote toeristische gebieden over het algemeen goed. Er zijn veel faciliteiten die vergelijkbare services als die van in Europa aanbieden. Zolang je dus een goede reisverzekering hebt en op de basics let, hoef je je hierover niet veel zorgen te maken.

Mythe 4: De taalbarrière maakt het lastig

Maak je je zorgen om de taalbarrière? Niet doen. Hoewel Spaans de officiële taal is van Mexico, spreken of verstaan veel locals die in toeristische gebieden wonen basisch Engels. Bovendien staan Mexicanen bekend om hun gastvrijheid en zullen ze vaak hun best doen om je te helpen, zelfs als er een taalbarrière is. Om de communicatie gemakkelijker te maken, kun je vertaalapps gebruiken, een paar Spaanse zinnen leren en vertrouwen op non-verbale communicatie zoals gebaren en glimlachen. Je zult zien: als je moeite doet om de lokale taal te spreken, ook al zijn het maar een paar woorden, dat je reiservaring enorm zal verbeteren. Wil je de echte Mexicaanse gastvrijheid ervaren, dan kom je met een klein beetje Spaans al heel ver.

Sfeervol verlichte strandhut in Mexico die op een rotsachtige verhoging ligt en omgeven is door zand en warm gele lampem

Mythe 5: Het vervoer is onveilig

De veiligheid van het vervoer is een andere veelvoorkomende bezorgdheid van reizigers, hoewel er voldoende veilige en betrouwbare vervoersmogelijkheden zijn. Om te reizen tussen steden zijn er eersteklas bussen die comfortabel en betaalbaar zijn en goed onderhouden worden. In steden zijn apps om een rit te delen zoals Uber overal beschikbaar. Die bieden een veilige en handige manier om je te verplaatsen. Als je taxi’s gebruikt, kun je het best geregistreerde taxi’s van officiële taxistandplaatsen gebruiken of je hotel ervoor laten bellen. Daarnaast is een auto huren een goede optie om meer afgelegen gebieden te verkennen, zolang je je aan veel bereisde routes houdt en niet ’s nachts rijdt. Sommige regio’s vermijd je beter, maar omdat die vaak veranderen, raden we je aan om het ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen voor nauwkeurige veiligheidsinfo en voorzorgmaatregelen.

Mythe 6: Natuurrampen komen vaak voor

Hoewel Mexico in een regio ligt die gevoelig is voor natuurrampen zoals aardbevingen en orkanen, gebeuren die relatief weinig. De meeste toeristische gebieden hebben effectieve noodplannen om ervoor te zorgen dat bezoekers veilig zijn. Om veilig te blijven, blijf je best op de hoogte van weeralarmen, ken je de noodnummers en volg je de lokale richtlijnen als er toch een noodgeval gebeurt. Als je Mexico bijvoorbeeld tijdens het orkaanseizoen bezoekt [juni tot november], blijf dan op de hoogte van weerberichten en wees bereid om je plannen aan te passen als dat nodig is. Door geïnformeerd en voorbereid te zijn, beperk je de risico’s en reis je veilig. Zoals we eerder hebben gezegd kan een goede reisverzekering een lifesaver zijn als het noodlot toeslaat, dus daar besparen we nooit geld op. Het levert je altijd wat op, zowel ondersteuning als gemoedsrust. Als je niet zeker bent welke verzekering je nodig hebt, contacteer dan je KILROY-reisspecialist om advies, want we bieden een aantal geweldige pakketten aan op maat van backpackers en jongeren die een gap year nemen.

Taxis At Querétaro Bus Station In Mexico

Fantastische en veilige plekken in Mexico

Ondanks de mythes heeft Mexico een aantal zeer veilige en prachtige bestemmingen. Populaire plekken zoals Cancun, Playa del Carmen, Tulum en Mexico City staan bekend om hun reisvriendelijke omgeving. Voeg daar nog eens de prachtige stranden, rijke culturele ervaringen en een bruisend nachtleven aan toe, en dit is wat je krijgt. Bovendien zijn er veel hidden gems die het ontdekken waard zijn, zoals Guanajuato en Oaxaca. Deze minder bekende bestemmingen bieden een authentieke Mexicaanse ervaring in een veilige en ontspannen sfeer.

Cancun

Cancún is misschien wel een van de meest beroemde toeristische bestemmingen in Mexico, gekend voor zijn schitterende witte zandstranden, kristalheldere water en bruisende nachtleven. Het is een gebied dat zwaar bewaakt wordt door de politie, met veel aandacht voor de veiligheid van bezoekers. De stad is bijzonder veilig en bevat een hoop resorts, restaurants en entertainment. Naast chillen op het strand kun je de nabijgelegen Mayaruïnes verkennen, snorkelen in het Meso-Amerikaanse Barrier Reef of een dagtocht maken op een boot naar het prachtige Isla Mujeres.

Playa del Carmen

Op slechts een uur ten zuiden van Cancún biedt Playa del Carmen een iets meer ontspannen sfeer met dezelfde prachtige stranden en helder water. De hoofdstraat, Quinta Avenida, is een bruisende voetgangersstraat vol winkels, restaurants en bars. Playa del Carmen is ook een doorgang naar Cozumel, een bekende duikbestemming. De lokale gemeenschap is vriendelijk en het gebied wordt goed bewaakt, waardoor het een veilige plaats is voor reizigers.

Tulum

Tulum is populair geworden door zijn mooie ruïnes aan het strand, milieuvriendelijke resorts en bohemienachtige sfeer. De stad is opgesplitst in twee hoofdgebieden: de strandzone en het stadscentrum, die beide veilig en gastvrij zijn voor toeristen. Tulum biedt een unieke mix van ontspanning en avontuur, met activiteiten als cenote duiken, het Sian Ka'an biosfeerreservaat verkennen en genieten van de relaxte strandbars. Het is de perfecte plaats voor wie de drukte van Cancún en Playa del Carmen wil ontvluchten.

Mexico City

Als de hoofdstad en de grootste stad van Mexico biedt Mexico City een rijke culturele ervaring met wereldbekende musea, historische sites en een bruisende gastronomie. Ondanks zijn grootte zijn veel gebieden van de stad, zoals Polanco, Condesa en Roma, veilig en gastvrij voor toeristen. Verken de eeuwenoude ruïnes van Teotihuacan, de kunst van Frida Kahlo en de levendige marktjes.

Guanajuato

Guanajuato is nog zo’n koloniale gem, beroemd om zijn zilvermijngeschiedenis en prachtige ondergrondse wegennetwerk. De stad wordt gekenmerkt door zijn smalle, kronkelige straatjes en felgekleurde gebouwen. Verken het historische centrum, bezoek het iconische Juarez Theater en maak een uitstapje naar het nabijgelegen Mummiemuseum. Omdat de stad klein is, is het makkelijk om er je weg te vinden. De gastvrije sfeer maakt het een veilige stad voor reizigers.

Adobestock 328161868 Bacarlar

Met onze reisspecialisten is elke trip zonder zorgen

Als je je zorgen maakt over veiligheid en bescherming, dan zijn wij er om je te helpen! Onze reisspecialisten hebben alle kennis om je reis zo vlot mogelijk te laten verlopen. Of je nu gaat backpacken door Mexico, of duiken voor de kust van Costa Rica, wij kunnen je reisdromen waarmaken. Klinkt dat goed? Stuur ons je reisplannen en wij gaan aan de slag!

Contacteer ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?